Een alarm kopen of huren: wat is beter?

 

Heeft u een alarmsysteem nodig voor uw bedrijf of woning? Dan is het handig om te weten dat u in de bewakingsbranche kunt kiezen uit twee opties: een alarmsysteem kopen of huren. Hoe kiest u tussen deze twee oplossingen? Elk heeft voor- en nadelen, dus het hangt af van uw behoeften.

 

Moet u uw alarmsysteem kopen of huren?

Wilt u een monitoringsysteem voor uw woning of bedrijf, dan kunt u, zoals gezegd, kopen of huren. Maar binnen die opties bestaan dan weer de deelopties 1. Kopen; 2. Kopen met abonnement en 3. leasen:

 

1. De eenvoudige aanschaf van apparatuur

U koopt bewakingsapparatuur en desgewenst een abonnement bij het bewakingsbedrijf van uw keuze;

 

2 De aanschaf van apparatuur en vervolgens een maandelijks abonnement voor monitoring op afstand

U kiest een monitoringbedrijf waar u eerst zijn apparatuur en een monitoringabonnement aanschaft. Ook als u het abonnement opzegt, blijft het materiaal bij u en kunt u het blijven gebruiken;

 

3. Een maandelijks abonnement inclusief verhuur van apparatuur en monitoring op afstand

U betaalt dan maandelijks een all-inclusive service met de gehuurde bewakingsapparatuur en de bewaking op afstand. Als u het abonnement wilt opzeggen, dient u het alarmsysteem dat niet van u is terug te sturen.

 

Voor- en nadelen van het kopen van een alarm

Een huisalarm of bedrijfsalarm kopen geeft u een belangrijk voordeel: uw apparatuur is van u, ook als u uw contract voor bewaking op afstand opzegt. U kunt het nog steeds gebruiken en zelf uw gebouw bewaken. Over het algemeen zijn de alarmsystemen die worden aangeboden door bedrijven voor bewaking op afstand op maat gemaakt en schaalbaar volgens uw behoeften.

In sommige contracten staat echter dat uw bewakingsapparatuur pas echt van u zal zijn als u een bepaald aantal maandelijkse betalingen heeft betaald, zodat u uw abonnement niet kunt opzeggen vóór het aantal maanden dat in het contract is vastgelegd. Het kan u zelfs voor meerdere jaren binden, afhankelijk van de waarde van uw alarmsysteem.

U kunt dus in de verleiding komen om een ​​abonnement te kiezen met een goedkoop beveiligingssysteem om zo min mogelijk maandelijkse betalingen te betalen, maar uw alarm is misschien niet effectief genoeg. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​gecertificeerd systeem van hoge kwaliteit te kiezen.

 

De Scutum bewakingscentra op afstand beschikken over INCERT, hét kwaliteitslabel voor beveiliging. Alleen houders van dit label mogen volgens de wet alarmsystemen aansluiten. Ontdek onze beveiligingsmogelijkheden voor bedrijven en voor particulieren.

 

Voor- en nadelen van het huren van een woningalarm

Door uw alarm te huren, beschikt u over hoogwaardige beveiligingsapparatuur, zonder ervoor te betalen tijdens de duur van uw abonnement op de bewakingsdienst. Dit is wat Scutum u biedt met zijn abonnementen. Wat u met een abonnement betaalt, is een allesomvattende service: apparatuur aangepast aan uw pand, klantenservice beschikbaar, INCERT-goedgekeurde alarmcentrale op afstand, afhandeling van waarschuwingen, prioriteitsoproep voor wetshandhaving, installatie, onderhoud en reparatie van apparatuur, enzovoort.

Als u verhuist, hoeft u alleen maar uw contract op te zeggen en uw apparatuur in te leveren, aangezien uw alarmsysteem mogelijk niet geschikt is voor uw nieuwe locatie. Er is geen contractperiode. U kunt dan een nieuw abonnement afsluiten met een beveiligingssysteem op maat: aangesloten bewakingscamera, alarmcentrale en detectoren, et cetera.

 

 

Veelgestelde vragen over alarmapparatuur

Is het mogelijk om een ​​huisalarm te hebben zonder abonnement op monitoring op afstand?

Ja, u kunt een huisalarm kopen of huren en deze zelf bedienen. In het geval van een waarschuwing moet u echter beschikbaar en responsief zijn om te controleren wat er in uw gebouw gebeurt en indien nodig de politie waarschuwen. Als u op het werk of op vakantie bent, kunt u mogelijk niet reageren en een inbraak in uw bedrijf of woning voorkomen. Dit is het grote voordeel van een abonnement voor monitoring op afstand: het beidt werkelijke garanties op het gebied van veiligheid. Onze operators zijn 24/7 bereikbaar en staan ​​klaar om in te grijpen bij een alarmmelding.

 

Kan Scutum mijn alarm komen installeren als ik geen abonnement heb?

Nee, zonder abonnement bij ons installeren wij uw alarmsysteem niet. Aan de andere kant, als u kiest voor een van onze abonnementen (met monitoring op afstand of niet), kunt u onze klantenservice vragen om een ​​installatieafspraak te maken met een van onze deskundige Scutum-technici. Onze beveiligingssystemen zijn eenvoudig zelf te installeren, maar aarzel niet om ons te bellen als u hulp nodig heeft. Het kan lastig zijn om de juiste locatie te kiezen om een ​​slimme camera of bewegingsmelder te installeren.

 

Wat doet de meldkamer bij een alarmmelding?

Wanneer uw camera ongebruikelijke beweging of geluid detecteert, neemt deze dertig seconden aan videobewijs op, verzonden als een waarschuwing naar de Scutum-meldkamer. Een operator voert vervolgens een videoanalyse uit om de inbraak te bevestigen of niet. Als dat het geval is, belt hij de politie binnen de drie minuten. Heeft u gekozen voor interventie en bewaking ter plaatse? Een van onze beveiligingsexperts komt naar uw huis of bedrijf om de plaats te observeren voordat de politie arriveert, en zal uw huis patrouilleren totdat u terugkeert.

 

Onze inbraakbeveiliging

 

Scutum Security